Vardagens poesi 30 september 2017 - 28 januari 2018

Nu kan vi äntligen berätta att vi den 30 september inviger en ny utställning på Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen -  Vardagens poesi som kureras av Cilla Jahn, konstregissör, konstkoordinator, föreläsare och författare. Hon arbetade tillsammans med Hertha Hillfon i 17 offentliga projekt så tack vare henne kan vi i Stockholm se Syster Vatten och Broder Vinden på Garnisonen på Valhallavägen, Vardagens poesi på Tyresö Strandtorg, Stilleben med Astrid Lindgren vid Filmstaden i Solna och mycket mer.  

Så kom det på min lott att få göra en Hertha Hillfon-utställning ur Herthas perspektiv. Vilket jag gärna gör efter att vi arbetat tillsammans sedan ett kvarts sekel. Jag vill presentera en utställning under temat – Vardagens Poesi - med Herthas livsväv som framhäver vardagens betydelse för kvinnan i konsten.
                                                                                                                                                  Cilla Jahn