Presentation av valberedningen

Henriette Stern

Har arbetat på Vasamuseet sedan 1996 med avbrott för 2009-10 då jag arbetade på Kungliga Slottet som ansvarig för Slottsboden. Idag arbetar jag med volympublik, dvs den stora utlandspubliken vilket innebär en hel del resor utomlands. Arbetar också tidvis med programverksamheten.
Innan dess arbetade jag på Svenskt Tenn i elva år, varav de drygt två sista som butikschef.

 

Filippa von Krusenstjerna

Lärare i skulptur på Nyckelviksskolan. Är ordförande i vänföreningen Torsten Renqvist-sällskapet. Har arbetat i styrelser: Konstnärshuset, Konstnärernas kollektivverkstad (KKV).

 

Lena Holger

Författare och konsthistoriker. Har varit chefsintendent vid Nationalmuseum i Stockholm 1988-2008. Lena har specialstuderat Helene Schjerfbecks konstnärskap, skrivit flera böcker och producerat utställningar med hennes verk,

Lena Holger har varit ordförande i föreningen för Nutida Svenskt Silver och i Sällskapet Nya Idun. Hon har varit vice ordförande i Kulturfonden för Sverige och Finlandssvenska utskott, Stiftelsen Finlands Kulturinstitut i Sverige och Stiftelsen Nyckelviksskolan Lidingö.