Vardagens poesi 30 september 2017 - 28 januari 2018

Nu kan vi äntligen berätta att vi den 30 september inviger en ny utställning på Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen -  Vardagens poesi som kureras av Cilla Jahn, konstregissör, konstkoordinator, föreläsare och författare. Hon arbetade tillsammans med Hertha Hillfon i 17 offentliga projekt så tack vare henne kan vi i Stockholm se Syster Vatten och Broder Vinden på Garnisonen på Valhallavägen, Vardagens poesi på Tyresö Strandtorg, Stilleben med Astrid Lindgren vid Filmstaden i Solna och mycket mer.  

Så kom det på min lott att få göra en Hertha Hillfon-utställning ur Herthas perspektiv. Vilket jag gärna gör efter att vi arbetat tillsammans sedan ett kvarts sekel. Jag vill presentera en utställning under temat – Vardagens Poesi - med Herthas livsväv som framhäver vardagens betydelse för kvinnan i konsten.
                                                                                                                                                  Cilla Jahn

Konstnärligt råd utsett

Vi har utsett ett konstnärligt råd för utställningsverksamheten på Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen. Det konstnärliga rådet kommer att träffas några gånger per år och diskutera tankar och idéer för kommande utställningar.

Fr.v.:Marika Wachtmeister, grundare Stiftelsen Wanås Utställningar,
Patrik Steorn, museichef Thielska Galleriet,
Nina Beckmann, chef Grafikens Hus (mitten),
Calle Forsberg, keramiker och brorsbarn till Hertha Hillfon,
Malena Wellander, verksamhetsansvarig Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen och
Eric Sjöström, ordförande Hertha Hillfons Vänner.

Kulturnatt med fri entré

Kulturnatt med öppet hus och fri entré! Kom och besök Stockholms nya kulturverksamhet - Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen! 

Se utställningen med verk av Hertha Hillfon och prova på att arbeta i lera i vår skapande verkstadsdel. 

Under kvällen finns också möjlighet att vara med och bygga ett gemensamt konstverk på temat handens kraft. 

Under kvällen kan du också besöka våra grannar ArkDes, Audiorama, Eric Ericsonhallen, Skeppsholmsgården och Östasiatiska museet på Skeppsholmen. All information om Kulturnatten finns här: http://kulturnattstockholm.se/