20_1.jpg
 

Gruppvisningar

Är ni en grupp som vill ha en visning utanför våra ordinarie öppettider kan vi  erbjuda guidade visningar - med eller utan tid för eget skapande - onsdagar-söndagar kl 9.30-11.30 och/eller kl 16.30-20.00.

De guidade visningarna (45-60 minuter) leds oftast av Karin Rongedal som var Hertha Hillfons vän och modell de sista åtta åren. Karin är vän till familjen och berättar om hur det kunde vara hemma hos Hertha Hillfon, om hennes skapande och verken. Karin är en av dem som visade Hillfons hem och ateljé i Mälarhöjden under våren 2014 då familjen Hillfon öppnade gården för allmänheten. 

Om ni väljer att lägga till eget skapande som en del av ert besök, får alla deltagare en bit lera och kan, förhoppningsvis inspirerade av det de varit med om, under ledning av en konstpedagog lära känna den obrända lerans egenskaper och själva skapa något.

Jenny Lester Strååt är den som oftast leder den skapande verksamheten är utbildad på Konstfacks keramik- och glasprogram och har arbetat som kursledare och konstpedagog på Gustavsbergs Porslinsmuseum och Sensus studieförbund. När inte Jenny kan så får ni träffa någon av våra andra konstpedagoger.

Guidad visning
Total tid: ca 1,5 timme
Antal deltagare: 10-25 personer
Kostnad: 2000 kr/visning plus reducerat inträde, dvs 50 kr/person

Guidad visning med skapandeverkstad
Total tid: ca 2 timmar
Antal deltagare: 8-14 personer
Kostnad: 3300 kr/visning plus reducerat inträde, dvs 60 kr/person

Boka visning
Om du har frågor eller vill boka en visning så maila malena[at]herthahillfonskeppsholmen.se.