IMG_3448 (1).jpg
 
 

Kurser

Hertha Hillfon(1921-2013) är en av våra mest betydande konstnärer.  Hon slog igenom med dunder och brak i slutet av 50-talet genom att bryta mot tidens rådande ideal inom konst och konsthantverk, och hon lyckades ta sig fram i en mansdominerad konstvärld och snabbt göra sig ett namn. Hon tänjde på gränserna för leran som material och arbetade stort och djärvt och betonade under hela sitt långa konstnärsliv betydelsen av lekfullhet och experimentlusta. Hertha Hillfon arbetade med en enorm bredd och skapade allt från abstrakta och föreställande konstobjekt, till bruksgods och offentliga utsmyckningar. Vid sidan av keramiken tecknade hon ständigt. Dessutom hyllade hon vardagens arbete och betonade dess poetiska och sinnliga dimension - oavsett om det rörde sig om att städa, baka eller laga biodynamisk mat. Allt handens arbete hade en konstnärlig och gestaltande potential - att ordna sitt liv vackert och meningsfullt. I denna anda vill vi erbjuda kurser på Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen - rum och möjligheter för skapande och närvaro.

 

SKULPTURKURSER I UNIK MILJÖ VÅREN 2018

Välkommen att lära dig mer om keramik  och arbeta med lera i en kreativ och inspirerande miljö! Verkstadsdelen ligger i direkt anslutning till vårt utställningsrum. 

Kursinnehåll och undervisning
Kurserna riktar sig både till nybörjare och fortsättare. Varje person har möjlighet att utvecklas från sin egen nivå och i sin egen takt under ledning av våra erfarna kursledare. Undervisningen består av gemensamma genomgångar och individuell handledning. Vi arbetar i rödbrännande lergodslera som kan färgsättas med engober och glasyrer. Vi går igenom grundläggande tekniker för att forma leran, såsom kavling, ringling och tumning, liksom mönster- och dekortekniker. OBS! Drejning ingår INTE i kursen. 

Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen samarbetar med Sensus Studieförbund med folkbildning som studieform. 

 

MÅNDAGAR 12:00-14:30

Kursledare  Jenny Lester Strååt, utbildad keramiker & erfaren kursledare & pedagog.

Tillfällen: 6

Studietimmar: 15

Startdatum: 9 april

Slutdatum: 21 maj (1 veckas uppehåll under Valborg och 1 maj)

Tid: Måndagar 12:00-14:30

Arrangemangsnr: M118

Pris: 1860 kr.  Kostnad tillkommer för lera: 55 kr/kg i våt vikt inkl bränning och glasyr

 

TISDAGAR 09:30-12:00

Kursledare Rikard Palmquist, utbildad keramiker & erfaren kursledare & pedagog.

Tillfällen: 6

Studietimmar: 15

Startdatum: 10 april

Slutdatum: 22 maj (1 veckas uppehåll under Valborg och 1 maj)

Tid: Tisdagar 09:30-12:00

Arrangemangsnr: T118

Pris: 1860 kr. Kostnad tillkommer för lera: 55 kr/kg i våt vikt inkl bränning och glasyr

 

TISDAGAR 12:30-15:00

Kursledare Rikard Palmquist, utbildad keramiker & erfaren kursledare & pedagog.

Tillfällen: 6

Studietimmar: 15

Startdatum: 10 april

Slutdatum: 22 maj (1 veckas uppehåll under Valborg och 1 maj)

Tid: Tisdagar 12:30-15:00

Arrangemangsnr: T218

Pris: 1860 kr. Kostnad tillkommer för lera: 55 kr/kg i våt vikt inkl bränning och glasyr

Anmälan:

Du anmäler dig till kursen genom att skicka ett mail med dina kontakt- och personuppgifter till verkstad@herthahillfonskeppsholmen.se eller via telefon på 076-1137713. Ange arrangemangsnumret i ämnesfältet.

OBS: För att anmälan ska godkännas behöver du ange arrangemangsnr +  personnummer, adress samt telefonnummer och/eller mail.  Vi hanterar alla dina uppgifter enligt PUL.

Välkommen med din anmälan!