Välkommen till medlemmarnas program!

 

Programpunkter utformas exklusivt för medlemmar i Hertha Hillfons Vänner, gäster är välkommen i mån av plats. Se här hur du enkelt blir medlem.

Vi genomför dock även andra aktiviteter och arrangemang för allmänheten, på Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen. Självklart får även medlemmar deltaga i dessa och givetvis då till medlemspris. Vill du veta mer om dem, se hemsidan eller ring 076-610 33 51.

 

Genomförda program:

Musikaliska betraktelser - Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz möter Hertha Hillfons konstnärskap

Jazzpianisten och kompositören Elise Einarsdotter tillsammans med Olle Steinholtz på kontrabas,  ger oss sina musikaliska betraktelser inspirerade av några av Hertha Hillfons verk som nu visas på Skeppsholmen. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna exklusiva musikstund med dessa mångsidiga musiker och ser fram
mot en spännande kväll.

Tisdagen den 21 november kl. 19.00 
Vi startar med mingel från 18.30 med vin/dryck och smörgås/wrap som ingår i priset.
Kostnad: 80 kr för medlemmar i Hertha Hillfons Vänner. 120 kr för medföljande gäst. Betalning på plats med kort, swish eller kontanter.
Plats: Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen, Svensksundsvägen 21, Stockholm.
Anmälan: Helst på info@herthahillfonskeppsholmen.se, annars via telefon 076-610 33 51 senast 17 november.
OBS, begränsat antal platser. 

 

Försäljning av Hertha Hillfon verk från Maria Hillfons privata samling

Nu säljer Maria Hillfon för sista gången verk av Hertha Hillfon på MTAB i Bromma. Maria Hillfon, Hertha Hillfons dotter, erbjuder en möjlighet för medlemmarna i Hertha Hillfons Vänner att kunna köpa verk från sin privata samling av Hertha Hillfons konst. Tidigare har de som besökt gården i Mälarhöjden vid visningar våren 2014 fått inbjudningar att förvärva utvalda verk ute hos MTAB i Bromma. Nu presenteras för sista gången verk ur Marias samling för enbart Hertha Hillfons Vänners medlemmar.

Lördagen den 9 december mellan 09.00 och 15.00
Plats: MTABs lokaler på Ranhammarsvägen 26 i Ulvsunda, Bromma.
Verken säljs till fasta priser och hämtas direkt på plats. Transport kan även beställas av MTABs personal på plats. Information om verken: Arne Leeb via hans mailadress: arne.leeb@gmail.com eller via mobil: 070-746 52 74.
Observera att det inte är verk ur Hertha Hillfons Vänners samling utan från Maria Hillfons privata samling.

 

Inbjudan till Cilla Jahns föreläsning och visning av vår aktuella utställning "Vardagens poesi"

”Att arbeta tillsammans med Hertha Hillfon var som att få kraft, hon var dynamisk, jordnära och påminde mig om närhet, respekt inför formen, livet, maten, den brända leran, som något ursprungligt.”
Cilla Jahn, som är curator för utställningen, berättar om hur hon arbetat med den och föreläser om Hertha Hillfon, hennes liv och konst utifrån deras nära samarbete och vänskap sedan början av 90-talet. Som konstregissör har Cilla Jahn placerat många offentliga konstverk i Stockholm med omnejd. Varför valde hon Hertha Hillfons konst och vad är det som gör att den fortfarande är högst aktuell?

Torsdagen den 11 januari 2018 kl. 18.00 – 19.00
Vi startar med mingel från 17.30 med vin/dryck och smörgås/wrap som ingår i priset.
Kostnad: 80 kr för medlemmar i Hertha Hillfons Vänner. 120 kr för medföljande gäst. Betalning på plats med kort, swish eller kontanter.
Plats: Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen, Svensksundsvägen 21, Stockholm.
Anmälan: Helst på info@herthahillfonskeppsholmen.se, annars via telefon 076-610 33 51 senast 6 januari.
OBS, begränsat antal platser.