Genomförda program 

Medlemmar i Hertha Hillfons Vänner har alltid rabatt på våra programaktiviteter. Det arrangeras också exklusiva programpunkter för medlemmarna i Hertha Hillfons Vänner, se här. Se här hur enkelt du blir medlem.

Genomförda aktiviter:

DANSAR DU FLAMENCO? söndag 25 mars 2018 kl 16.00-17.30   En jubileumskväll om Hertha Hillfon                                                  

Konstnären Cajsa Tartsay var nära vän till Hertha Hillfon under många år. Färgstarkt och levande berättar Cajsa om Herthas liv och konstnärsskap, deras innerliga vänskap, samt visar film och bilder. 

Kostnad 130 kr, medlem HHV 100 kr, inkl. välkomstdryck och tilltugg. OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan till info@herthahillfonskeppsholmen.se eller 0766103351

JUBILEUMSHELG, 24-25 mars 2018

Hertha Hillfon c/o Skeppsholmen fyller 1 år! Kom och fira med oss!

Passa på att se vår nya utställning Ny förbindelse - Julia Bondesson + Hertha Hillfon. Visning av utställningen kl 13.00 lördag och söndag. Ingår i entrépriset, ingen förbokning krävs.

Bli medlem i Hertha Hillfons vänner under jubileumshelgen och få vår invigningskatalog i välkomstgåva!

 

JUBILEUMSTEMA I VERKSTADEN, 24-25 mars 2018 Blomstrande kreativitet och frön för framtiden!                                                                        

Vik din egen odlingskruka och så blomsterfrön. Tillverka vackra odlingsskyltar av lera och blommor av silkepapper. Drop in kl 12-16. Materialkostnad 50 kr/deltagare. Passar alla åldrar (men särskilt busfrön).

 

RAKU BETYDER GLÄDJE, tisdag 5 december 2017 kl 17:00-18:30 Kerstin Törngren Lind

Raku är en form av lågbränd keramik som började framställas i Japan redan i slutet av 1500-talet. Där användes den bland annat för att tillverka skålar till te- ceremonin. Raku görs av grov lera som tål att utsättas för mycket snabb och hög värme i ugnen under glasyrbränningen. Kerstin som har arbetat med raku i mer än tio år visar bildspel och egna verk, berättar om teknikens historia och utveckling från Japan till Västerlandet, liksom om glädjen i det oväntade som kan uppstå i arbetet. Hennes bok till försäljning.Pris: 120 kr, medlemmar i Hertha Hillfons Vänner: 100 kr. Dryck och tilltugg ingår.

 

STILLA MORGON PÅ SKEPPSHOLMEN, söndag 12 samt 26 november 2017 10:00-11:30 Gong-meditation med Charlotte Palm

För Hertha Hillfon var musik, ljud och klanger viktiga - i hennes ateljé hängde den stora gongen på väggen och klangskålen hade sin självklara plats. Morgonen börjar med en introduktion till utställningen Vardagens poesi, därefter berättar Charlotte Palm om gongar och klangskålar, traditioner och användning, och låter oss sedan vara med om en stilla stund omgivna av ljud och klanger. Alla kan delta, ingen erfarenhet krävs, vi sitter runt gongen omgivna av såväl vackra toner som konstverk. För mer information se klangrummet.se
Pris: 100 kr, medlemmar i Hertha Hillfons Vänner: 80 kr. Te och frukt ingår.

LÖV OCH LERA! 1 - 5 november 2017 Höstlov i skaparverkstaden

Kom och skapa i lera tillsammans med hela familjen i vår verkstad under höstlovet. Vi gör som Hertha Hillfon och kavlar löv i lera och gör vackra hösttavlor och tillverkar ljuslyktor. Våra pedagoger vägleder och visar. Varm, kryddig äppelmust och mandelskorpor serveras.
Barn upp till 19 går alltid in gratis!


TRE KVINNOÖDEN, fredag 27 oktober 2017 kl.17:00-18:30 författarsamtal med Cilla Jahn

Cilla Jahn har skrivit en fantastisk berättelse i tre delar om tre kvinnors livsförhållanden - Då jorden andades: en berättelse om Anne, sadelmakarens dotter som utspelar sig i Finland på 1600-talet, I tidlöshetens rum: en berättelse om Anna, kardinalens brorsdotter som tar plats i Italien på 1700-talet och Ingen kommer undan: en berättelse om Annie, köpmannens dotter som utspelar sig i Amerika på 1800-talet. Berättelserna handlar om hur en kvinnas liv kunde utgestalta sig i dessa tider och i dessa länder. Trä a Cilla Jahn som berättar om sina böcker och varför de kom till. Du får även möjlighet att köpa alla tre böckerna till ett mycket förmånligt pris.
Pris: 80 kr, medlemmar i Hertha Hillfons Vänner: 60 kr. Välkomstdryck och tilltugg ingår.

VARDAGENS POESI – CILLA JAHN BERÄTTAR OM HERTHA HILLFON, fredag 13 oktober 2017 kl 10.00-11.00

”Att arbeta tillsammans med Hertha Hillfon var som att få kraft, hon var dynamisk, jordnära och påminde mig om närhet, respekt inför formen, livet, maten, den brända leran, som något ursprungligt.” Curator Cilla Jahn berättar om Hertha Hillfon, hennes liv och konst utifrån deras nära samarbete och vänskap sedan början på 90-talet. Som konstregissör har Cilla placerat många offentliga verk i Stockholm med omnejd. Varför valde hon just Hertha Hillfons konst? Och varför är den fortfarande högst aktuell?
Kaffe serveras från kl 9.45. Pris: 120 kr, medlemmar i Hertha Hillfons Vänner: 80 kr. Kaffe och smörgås ingår i priset.